Rendszerüzenet
GÖRGESSEN
A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. első, BudaPart elnevezésű beruházásával egy új, budapesti városnegyed létrehozását tűzte ki célul a Lágymányosi-öbölben, mintegy 54 hektáros területen.

BudaPartA beruházással egy olyan unikális városnegyed jön létre, ami megteremti a természetközeli nyugalmat és a XXI. század modern, urbánus életérzését a lakók, dolgozók és látogatók számára. A beépítési koncepciót a Property Market a dán ADEPT tervezőirodával dolgozta ki, ami alapján a tízéves beruházás alatt mintegy 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy kb.180 szobás hotel fejlesztése valósulhat meg. A városnegyedben így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben.

BudaPart
BudaPart

A vállalat első projektje a BudaPart, Budapest modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése, nemzetközi léptékben is jelentős, célja egy unikális, XXI. századi városnegyed létrehozása a Lágymányosi-öböl partján, mintegy 54 hektáros területen. A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is. A beruházási zóna azonban ettől nagyobb, mivel ahhoz kapcsolódóan számos közmű és közlekedési infrastruktúrafejlesztés valósul meg, ami a városnegyedet körülvevő közterületekre esik.

A projekt iránymutató abban is, hogy már a kezdetekkor kiemelten figyeltek arra, hogy mind üzleti, mind építészeti és közösségi aspektusból érték- és válságálló városnegyedet hozzanak létre. A Property Market ezt a szemléletet a következő projektek során is hasonlóképp fogja alkalmazni. A fejlesztőt és a projektjét eddig 8 rangos nemzetközi és 6 hazai ingatlanpiaci díjjal tüntették ki, többek között az Év Legjobb Fejlesztője és a Legjobb Beépítési Koncepció díját is begyűjtve. Mindemellett a Market csoport garanciát jelent az ingatlanfejlesztő projektjeiben és támogatja az üzletszerzésben, a Property Market pedig új piacokhoz segíti hozzá az anyavállalatot.

A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. Eddig öt épület (négy lakó- és egy iroda) készült el, közülük két lakó- és egy irodaépület idén, emellett folyamatos a fejlesztése a BudaPart Otthonok 'E' lakó- és a BudaPart CITY irodaháznak, melyeket 2021-ben adnak át, és még ebben az évben elindul a BudaPart Otthonok 'F', a beruházás hatodik lakóprojektje. A Property Market értékesítő csapata 2020-ra több mint 700 lakást adott el, emellett közel 600 otthonnak történt meg a birtokbaadása. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahová már Bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első Bérlő, a Bayer Hungária.

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő BudaPart több mint lakó-és irodaházfejlesztés: az épületek utcaszintjén üzletek alakulnak ki, így folyamatosan bővülnek az elérhető szolgáltatások és a rekreációs lehetőségek. A dél-budai városnegyedben többek között éttermek, kávézók, fitnesz terem, banki szolgáltató, szupermarket, gyógyszertár, óvodák és orvosi rendelők is megvalósulnak, mindemellett készül kutyafuttató, rekortán futópályák, sportpályák, játszóterek és napozóstrand is, így a kikapcsolódás széles skáláját megtalálhatják a budapartiak és az ide látogatók.

A BudaPart 2019-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett. Szeptemberben átadtuk a városnegyed első, BudaPart Otthonok 'A' elnevezésű lakóházát, októberben pedig a projekt második, öbölmenti BudaPart Otthonok 'C' épület lakásait is. A beruházás folyamatos, így 2020-ban két további lakóház, a BudaPart Otthonok 'B' és 'D', illetve a városnegyed első, BudaPart GATE elnevezésű irodaháza is megnyitotta kapuit. A BudaPart Otthonok 'E' lakóépület és a BudaPart CITY irodaház átadása is megtörtént idén nyáron.

További információk:

*A képek illusztrációk és nem a sztenderd műszaki tartalommal kerültek bemutatásra. A változtatás jogát a fejlesztő fenntartja.