Rendszerüzenet
GÖRGESSEN

A Dürer projekt keretein belül összesen két iroda- és három lakóépület épül fel, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve. A tervek szerint a teljes projekt 2024-re készülhet el. A beruházás közvetlen környezete a főváros egyik legszebb része, ahol kortárs, landmark épületek jönnek majd létre.

Dürer Park
Dürer Park

Újgenerációs épületegyüttes, zöld környezetben: a Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület, ahol hosszú évek óta rendkívül leromlott állapotú épületek állnak. A beépítési koncepció kialakításában a kortárs design egyik legnagyobb alakjának építész irodája, a neves Lissoni Casal Ribeirót is részt vesz.

Az első irodaház vezető építész tervezője az Avant-Garde Építész Stúdió. A stúdió vezetője, az Ybl Miklós- és Pro Architectura-díjas Kertész András Tibor DLA. A cél a magas építészeti minőség mellett olyan házak létrehozása, melyek jól illeszkednek a környezetbe és kellőképpen reflektálnak a meglévő épületekre, valamint tartós értéket közvetítenek

A fejlesztés során az eredeti építészeti értékek megőrzése mellett felújításra kerül az egykori Szent Szív zárdaépület, amely az elmúlt évtizedekben jelentős állagromláson, és az épület értékeihez méltatlan átépítésen ment keresztül. A projektben kiemelt szerepet kapnak a fenntartható megoldások, illetve a kialakult zöldterületek megóvása és megújítása.

Zugló szívében tehát nemcsak egy ingatlanfejlesztés valósul meg, de új érték jön létre, zöld környezetbe illeszkedő újgenerációs lakó- és irodaépületekkel, valamint megújuló belső parkkal